lördag 17 november 2012

SPANIEN--TINGSRYD

Fredag 16/11, 10,5 gr kl. 07,20 ska köra mot Tyskland och ställplatsen Bames Les Dames, inget speciellt har hänt , mat och sova det blev ganska många mil idag.
Lördag 17/11 Ruggeväder 6 gr på morgonen inget att stanna för ,så det blev i bilen och köra, vi är lite söder om Kassel och har ca 40 mil till Hamburg, så det blev många mil idag idag också, men vädret är inget att hurra för så det är bara att handla lite tyngre varor och dra hem, Barn och Barnbarn är bjudna hem till Lördagen den 24/11 som vi ser fram emot , Vi mår bra.

HA DET GOTT VI HÖRS

SPANIEN--TINGSRYD

Tisdag 13/11, Efter koll på datorn skulle vi ta cycklarna ner till Peniscola, men då kom regnet och ja vadå, jo vi sa Nu vill vi hem, och HAHA bilen hörde detta och då blev det fart på den, vi bestämde att vi skulle köra, mot Barcelona blev det och ca 10 mil norröver sp hamnade vi på Platja `d Aro en ställplats men klockan var ganska mycket så det blev snabbt mat och vidare i säng.


Onsdag 14/11, Frukost och vidare norröver mot Franska gränsen, vi blev stående vid gränshandeln ,demonstration dom stoppade all trafik det var Generalstrejk i Portugal och Spanien men efter ca. 20 minuters stopp lossnade det, Tack och lov. Vi bestämde oss för att köra den vanliga vägen mot Tyskland och då hamnade vi I Palavas Les Flots där har vi legat tidigare,Jerkerfots var där , och det blev middag ute, och lite kortspel, Jerkerfots skulle köra tidigt.

Torsdag 15/11, Vi bestämde igår att blir det sol idag så stannar vi 1 dag innan färden fortsätter norröver, och det var klar sol och blå himmel, så vi stannar.

Cycklarna åkte ut på eftermiddagen, det blev en tur ner till stranden som var jättefin , det blev en cappucini , sen en god middag och sängen.


Pavalas Les Flots stranden


Kanalen


tisdag 13 november 2012

SPANIEN-TINGSRYD

Tisdag den 13/11  Huamej vaknade och 10 gr ute, kl. 08,00  lite moln och lite sol, nu tror jag att vi kan säga att solsemestern är avslutad. Vi är på en ställplats som heter Stop and Go La Volta , sitter på  restaurangen nu med en kopp Cafe Solo  dax att ta fram lite varmare kläder och plocka undan shortsen.
Gårdagen när vi lämnade Altea så var vädret uruselt men närmare Valencia så blev det klarblå himmel och sol, vi tvättade bilen och handlade sen till ställplatsen den var ganska full med bilar men idag har kanske hälften redan gett sig iväg, en del norröver mot julmarknader i Tyskland  en del söderöver, vi stannar här tills imorgon, tar cycklarna ner till Pensionistas och tar lunch.
Imorgon drar vi vidare norröver.

Ha det, snart är vi hemma.

söndag 11 november 2012

SPANIEN-TINGSRYD

Fortrs. Lördag 10/11, Vi väntade på killen som skulle komma och sätta Folien på vår ruta, då kom Thomas en annan svensk på platsen som har varit busschafför i Malmö, och sa hade jag varit som Ni så hade jag plockat ner den skadade rutan eftersom innerutan var hel, vi beslöt att göra så, och David ställplatsägaren ställde upp vad han kunde, och rutan plockades ner, det blev kanon, solen sken underbart, så det blev Wiskey och vin på eftermiddagen som tack, sen blev det fortsättning efter maten, Thomas och Lena kom in, världen är trots allt liten, dom hade bott grannar med våra Vänner Mona och Jonnys firma Henda, så dom kände varandra väl,  samt ett annat par  som dom åkt tillsammans med i 2 år har vi träffat några ggr.Ja så världen är trots allat liten, när vi sa att vi skulle köra till Altea och på Pacos ställplats, San Antonio så sa dom att det skulle dom oxå.!!!

Söndag 11/11. Fars Dag  och så får det väl bli idag vi körde till Altea och Paco blev jätteglad när vi kom fick fin plats, men här ligger många svenskar, och några som återvänt sen dom varit neråt en sväng en del norrmän, men här är övervägande svenskar och inte mångan platser kvar, några på väg neråt och några på väg norrut, det regnar lite smått får se hur länge vi stannar här blir det regn imorgon så blir det ställplatsen vid Peniscola imorgon.vi hörs.

Rutan plockas ner, va mycket småbitar en ruta innehåller


David på lördagskvällen med Svensk gitarrunderhållning