torsdag 14 februari 2013

Thailand

Hej igen här kommer lite om oss.

Det har nu gått 1 vecka sen vi kom + idag, det har varit jättevarmt ca.30-33 gr varje dag. Det har blivit stranden och poolen varje dag, sen orkar vi inte så mycket.


Vi blev medbjudna av vår receptionist Ni och hennes man Chai till en stor marknad i Chalong tror det var i Fredags, ja det där med datum och dagar har vi slagit ifrån oss, men den marknaden är bara 1 vecka / år, det är en riktigt inhemsk thaimarknad, Ni och Chai lät oss prova på några rätter m vi absolut inte hade tänkt köpa själv.

Marknaden var nog den mest prisvärda vi varit på men det var så varmt jag har nog aldrig svettats så mycket , det rann längs armarna men jag tror att det delvis var massagen jag tog på dagen som satte fräs på blodomloppet också. Vi tröttnade ganska så fort så efter någon timme eller två så körde vi hem, Lilla Ni är gravid och ska ha barn den 28 mars så hon var också trött som tur var.

Vi bestämmde att hyra en bil från Måndagen den 11 och 1 vecka framåt samt bokade rum på Lanta Summer House på ön Koh Lanta. Ca 30 mil dit landvägen, vi kom så småningom till Hotellet på Lanta, då hade de inga rum till oss, dubbelbokade sa hon en sur dam som tog emot oss, vi blev erbjudna ett rum tillsammans på hotellet bredvid, DR Lantahouse, men vi avböjde, 4 vuxna i ett rum, nejnej, tur att vi har kontakter.

Det blev Lanta Villa som vi bott hos i många år men bara 1 natt ledigt, sen fullbokat, på kvällen blev det en drink på stranden och sedan kortspel ”plump” . Stoneface som vi kallar honom har vi kännt sen 15 år tillbaka, skulle fixa rum till oss och det blev Lanta Emerald Bungalow, så just nu så bor vi på Klong Khong Beach och varsin bungalow.

Vi är installerade i våra hus och tagit både lunch och ett dopp i havet, så nu är det lite lugnt detta ställe är lite slappt lite hippieställe, men härligt och rent.

Vi körde till Sahladan nere vid båthamnen och åt middag som vi fick vänta på i nästan 1,2 timme snacka om manjana. Sen hem men då va vi trötte så det fick bli sängen .

13 febr. Nu är vi tillbaka i Kata och vårt lilla  hotell det var skönt att komma hem.

På marknad med Ni och Chai


Kvällsdrinken på Koh Lanta


Mellanmål på Koh Lanta


Marknadsgodis friterade kackelackor