fredag 13 september 2013

Tingsryd-Frankrike-Spanien


Här kommer lite uppdatering från vår resa Söderöver.

4/9 2013 Startade vi från Tingsryd kl. 11,30 kör över bron till Danmark , vidare mot Rödby och Puttgarden där handlade vi i Burg, vidare mot Citty Park handlarcentrum men inte för att handla utan för att  övernatta.

5/9  Kör mot Freiburg och ställplatsen Bad Scönborn, med Termalbad bra ställplats, finns i Toppplatz nr. 47, där sov vi.

6/9 Kör mot Karlsruhe, övernattade på Baumes-Las-Dames kordinator. 47,20,24 N, 6,21,30 Ö, fick den sista platsen nästan fullt redan vid 16,30, träffade ett svenskt par Kerstin och Ulf, vi stekte Forell kanongott.

7/9 Sov länge planerat in en ställplats Clansayes som log mellan Lyon och Besancon när vi kom dit så fanns det svenska paret där Kerstin och Ulf, så det blev någon drink tillsammans med dom.

Ställplatsen var sådär, men den duger för någon övernattning.44,22,6 N.  4,47,50 Ö. Strörtregn hela natten.

Söndag 8/9  Kör mot Narbonne Plage en ställplats vid havet men den var stängd så vi beslöt att ställa kosan mot Gruissan och ställplatsen ,mycket folk men vi fick plats, 43,6,16, N  3,5,58 Ö. Där var också Kerstin och Ulf så det fick bli en drink med dom där också.

9/9Kör mot Blanez och en camping som våra vänner Majsan och Hasse stod på Camping Bon repos i Santa Susanna, 41,31,51, N 2,43,8 Ö. när vi kom dit så var kaffet och Bayles färdigt vi stod precis vid stranden, campingen var dyr men bättre plats får man leta efter.

10/9 Fin soluppgång, nu drar vi båda husbilarna mot Tarragona sikta in oss på 3 fina campingar men tyvärr så är vi lite för stora för dom platserna som var lediga, men Hasse hade sett en skylt med Mobil Park bara en bit tillbaka så dit fick det bli en liten typ camping och ställplats ,inget vidare men det fanns pool och restaurang , billig. Camping Playa Fiesta Mobil Park,  41,2,1 N, 00,58,5 Ö.

11/9 kör vi vidare söderut och sikta in oss på Benicassim och camping Bonnterra Park en jättefin camping en ACSI där ska man bo 1 vecka för att nyttja ACSI kortet men det ska vi göra där finns bra Internet bra platser rent och snyggt.

12/9  och det blev tvätt och bad nere vid poolen sen får vädret avgöra vad det blir framöver minst 1 vecka .
Typisk Fransk gata

Färsk Forell till Middag i Baumes les dames

Camping Bon Repos i Santa Susanna strandtomt

Samma strand fast i soluppgång

Poolområdet i Bonterra Park  camping, här bor vi nu i 1 vecka

Vacker väg i Costa Brava