lördag 26 mars 2011

Camping Bella Vista

Väntan på färjan till Genova

Hurra vi ser Fastland efter 20 timmar kanondag ingen vind och strålande sol

Orten Aqua terme här har vi  födelsedagskaffe och kaka

Födelsebarnet Hasse firas på restaurang

Vi har kommit till fastlandet och Genova vi körde ca.7,5 mil norröver till orten Aquq Terme  här var vi i 2 nätter, dels för att vi hade förhoppning att  bada i varma källor samt at fira Hasse som fyllde år den 25 mars, det blev ett litet paket sen kaffe och kakor, sen blev det restaurang på kvällen en inhemsk det var en hel del små rätter och vin,  Hasse fick sin köttbit.
Dagen efter,  26 mars var det dax för Majsan och Hasse att åka hemåt det är barnbarn på gång,  medan vi körde västerut mot San Remo. vi tar några dagar till  i solen ( hoppas vi ) vi bor på en camping som ägs av holländare den är ren och fin och vi mår bra, men det är lite tomt sedan vi delade på oss Majsan ringde och dom hade kört ca. 60 mil idag och var i Rosenheim.
återkommer med mer info.

KRAMIZAE tiller alla 

onsdag 23 mars 2011

Camping La Playa lite väster om Palermo

Ja då har dagen den 23 mars kommit och vi är startklara att lämna Sicilien vi tar båten Palermo--Genova ikväll kl.22,00 och är i Genova kl. 18,00 imorgon .
Vi har strålande sol även idag och hoppas att vi kommer att ha likand i norra Italien.
Nu vet jag inte när jag kommer in på Internet igen, så ha det . Vi återkommer.
Kramizar

tisdag 22 mars 2011

Camping La Playa lite väster om Palermo

Godmorgon alla goda vänner idag är det lite molnigt men bra ändå, gårdagen blev lugn efter festkvällen med Franco, han visade sig inte här igår.
Det stod en svensk bil, det var Gunilla och Bosse som vi läst om på bloggen si,si Sicilien ,stackars människor som blev bestulna  på  Gunillas handväskan som låg i  ryggsäcken  i Palermo, dom skulle se på fotboll och i all trängsel så var det någon fingerfärdig människa som tog Gunillas väska med diverse värdesaker och pengar, så det bar iväg till polisen igår med campingvärdens hjälp och fick papper på att det var polisanmält Annars så var det en underbar lugn dag och solnedgång.
Imorgon så bär det av till Palermo för att ta färjan till Genova den går kl. 22,00,vi ska va iland i Genova vid 18,00 tiden torsdag 
Ca 7 mil från Genova ska det finnas ett Termalbad som vi tänkte att vi ska besöka . Vet inte när nästa internet blir inkopplat kanske en liten rapport imorgon innan vi lämnar campingen.

måndag 21 mars 2011

Lite bilder

Byn Scopelli


Vi skickade upp en rislampa på stranden
Siciliens Karibien S.Vito lo Capo

Rais Gerbi camping

Franco

Rune gottar sig

Camping La Playa lite väster om Palermo

Onsdagen den 16 mar har vi börjat köra mot Palermo och det  blev camping enlit ovan nära Cefalu det blev lite för långt att köra hela vägen till Siciliens Karabien ( S. Vito lo Capo) Rais Gerbi camping va ok, det var varmt och skönt förruton Sirocco vindarna som nästan välte husbilen, motorvägen låg högt upp och var stängd för höga bilar men dagen efter blev underbar, vi bokade båtfäja till Genova den 23 mars allt gick bra.
Efter det blev det S Vito Lo Copo det var en underbar syn det turkosgröna vattnet det blev lite handling sen bar det till campingen den va 4 stjärnig men det syntes inte men vi stannade 1 natt.
Sen bar det vidare Caronini en liten by som Gunilla och Bosse hade skrivit i sin blogg, vi stannade till sen körde vi till Trapani och skulle shoppa, det blev inget större men så är det.
Efter det så körde vi till Scopelli en liten helt underbar by som ligger 300 meter upp riktigt pittoresk, vi gick där lite och strosade hade hoppats på en ställplats däruppe och sen på restaurang men ställplatsen var inte öppen.
Vi drog ner till stranden där ställde vi oss på natten.
Dagen efter (söndag 20 mars )  kom vi till campingen La Playa väster om Palermo här stannar vi till vi åker på onsdagen den 23 mars-
När vi kommit till campingen så kom det en scoter med en sicilianare och började prata svenska han hette Franco har bott i Sverige i 32 år sen tillbaka hit i 20 år han hämtade bröd till oss och citroner som inte är sura. Han hade en kompis som hade restaurang nere i byn Costa hette den vi bestämde oss för att gå dit och äta lite fisk, strax innan vi skulle gå kom Franco  tillbaka och fick en whisky sen gick vi till restaurangen, det blev först ett glas mousserande vin, sen kom det fram ostron, brushettas sen en sallad på alla havets godheter innan vår beställda fisk kom inte så där god men det skulle vara den bästa fisken , samt rött vin  och mer rött vin som Franco beställde han var 72 år gubben men dricka kunde han. När vi skulle betala så fick vi en liten chock det kostade, så jag tror att Franko äter gratsis resten av året där , men det var det.
Idag är man lite i bakrus det var tungt att gå upp, men en strålande solig dag.
Idag är det  hos Majsan och Hasse spagetti och köttfärssås.
Ska se om jag får fram lite bilder

söndag 20 mars 2011

Camping La Playa lite väster om Palermo

Nu har vi äntligen hittat en liten mysig camping precis nere vid vattnet som har internet så ett litet livstecken från oss vi mår alla bra, jag kommer lite senare att skriva och visa lite bilder, det är för fint väder just nu att sitta inne och skriva det gör jag senare.