lördag 1 oktober 2011

El Ricio Ökenstaden

29/10  hade vi bestämt att åka vidare till Praia Da Monte Rosa en ställplats som var rekomenderad, den va som en ställplats som dom flesta, men en underbar beach kilometer lång på båda håll. Vi skulle tömma tanken och fylla på vatten så vi körde till Castro Marin  enligt Jyrki en underbar plats med 2 st. borgar vidare till en ställplats nere vid sundet mellan Portugal och Spanien Rio Guardian en jättemysig by med hamn och en underbar mysig stad på 5 minuters gångavstånd restauranger och shopping, det blev 2 nya badlakan.
det var ca. 25 husbilar mest holländare men det gick bra ändå.
30/10 vi är kvar på ovan ställplats, läste och mös, körde till Centrat och hamstra vin Dao-vin-
1/11 åker vi in till Spanien kl. 11,20 passerade vi gränsen, jagade en såkallat dongel till datan tänkte köpa en som vi kan använda i hela Spanien, men ack så svårt först Media Markt, sen Carrefort men det gick inte dom va slut ??????
Vi åkte vidare till Ökenstaden El Ricio en Westernstad som liggerb ute i Intet nästan som Las Vegas fast denna stad är en stad med hästar och Cowboysar vi kom tll Campingen det var tur det fanns både pool och internet. det var ca 33 gr i skuggan.
I Morgon så kör vi tllbaks till El Ricio ca 1,5 km för att ta några bilder som vanligt satt minnet i PC,n när vi tog foto både på staden och CataPlana en Portugisisk nationalrätt som vi åt innan vi åkte hit.
Vidare imorgon är det tänklt att köra mot Sevilla och sen ner över bergen mot Ronda.
Ha det

tisdag 27 september 2011

27 sept -2011 Portogal

26 Sept. gårdagen var kanonfin varmt och skönt solen skiner och till och med Rune har badat det säger allt. "badkruka". Vi gick och åt på en inhemsk restaurang på kvällen underbart på ett litet torg, våra vänner tog en stor biff medan Rune och jag tog inhemsk fisk. Vi är på Campingen i Fuseta eller Fuzeta.
27 Sept. Idag har varit en riktig slöardag, vi tog en liten båt ut på ett så kallat delta Via Formosa Europas största fågelreservat, det ligger sanddyna mot Atlanten, vi skulle bada men det va för stora vågor så vi badade på innersidan. Vi stannar någon dag till här vi är bara ca- 5 mil från spanska gränsen


Mosaik-väggar


Restaurangen igårkväll

Samma här Hasse och Rune

Via Formosa sanddyna

Badjä...vlarna har kommit till Via formosa

söndag 25 september 2011

25 sept 2011 Portugal

Majsan undrar var är cigaretterna

Europas vastligaste punky Cao de Vincente

Vår badstrand i Armacaou de Pera

Badplatsen i Alvor med klippor

Skaldjurskväll med musslor, räkor och hummerstjärtar


Badpojkarna i Alvor
 Idag söndagkväll så är det sista dagen här. vi har lämnat tillbaka hyrbilen idag dagen har varit tvätt rengöring av husbilen vi ska dra vidare österut vi närmar oss Spanien med stora steg.
Igår så körde vi till Alvor där vi varit på charter för ca. 15 år sedan det har blivit nya hus så vi kände knappt igen oss inte förrän vi såg badstranden där med dessa underbara klippor, många minnen strömma förbi men vi hittade inte hotellet vi låg på.
På hemvägen stannade vi och köpte musslor som vi kokte, räkor och hummerstjärtar det va mums.
Idag har det blivit tvätt av sängkläder och annan klädtvätt vi drar vidare mot Spanien men innan ska vi på någon camping till troligt närmare Tavira, vi får se.
Snart är det liggdax vi är 1 timme efter svensk tid, idag lagade jag potatismos och ungnstekt falukorv, mums.
Återkommer med mer uppgifter och nya resmål.
Ha det SAKNAR min nära och kära.