fredag 1 november 2013

Tyskland --Spanien--Tyskland-- Sverige

26/10 Vi kör mot Gränsen till Frankrike stannade på ett stort köpcentra som vi inte sett tidigare alla affärer hade 20 % off, inte dåligt det blev som vanligt en del tröjor, kul med något som inte dom har i Tingsryd.
Vi åt Spagetti på en restaurang men som vanligt fotboll på Tv , ett jäkla liv, vi fortsatte och skulle finna en övernattningsplats, det blev en stor parkering med staket och grindar intill en affär som vi brukar handla i, det stod många husbilar där, så natten tillbringade vi där, grinden låstes och öppnade igen kl 08,00.
27/10 kör mot Millau-bron, vackert väder och 21,4 gr. vi har kört på icke avgiftsvägar det enda vi betalade var att köra över bron Europas högsta bro 24 Euro, en upplevelse var det, vi fortsatte mot en ställplats vid Lappalise.
28/10 Kör ca. 50 mil mot Trier övernattning där.
29/10. Kör till Hnnover Munden en stad som bör ses det sägs att det finns 70 korsvirkeshus, himla vackert, det blev lite shopping och cappocino, sen åt vi på en restaurang som hade Haxe, mm.
Huset var byggt 1472 middagen var god men alldeles för stora portioner Rune åt en Wienersnitsel ,mätta och belåtna sov vi gott.
30/10 Vi kör idag mot Hamburg och vidare till Lübeck, där vi stannade och handlade lite kanin bl.a.
vi övernattade på deras ställplats.
31/10. nu ställde vi kosan till Heiligenhafen, men blev väldigt besvikna dom hade plockat bort vatten och tömmningsstationen, vi fortsatte till Burg för proviantering av drycker. därefter körde till Borderchop i Puttgarden och inhandla det sista, sen tog vi färjan åt middag och vidare till Tingsryd., SKÖÖÖÖNT.
Sammansatt så har vi kört på denna resa 675 mil från den 4/9--13----31/10-13.
Resan har varit helt underbar med kanonväder och bra campingar och ställplatser vi har inte kört några betalvägar.
Tack denna resa, och ser fram emot nästa.
Hannover-Munden

Munden sneda och vinda hus, restaurangen vi åt på, från 1472 

Rådhuset i Munden

Haxemiddag  grisskank inte ( häxe )

Millau-bron

Utsikt från bron