fredag 5 oktober 2012

Tingsryd-Österike-Spanien

30/9 vi hamnade på en otäck ställplats Oasis Park Diano Marina skitigt men vi ska bara stanna 1 natt.

1/10 Vi kör mot SanRemo och Cannes, Nice och Montpellier, vacker väg, solen skiner gott mot Agde hittade vi en ställplats "Les Peuplers" sådär,

2/10 Kör vi mot Peniscola, ställplats Stop and Go, bien fick en tvätt på vägen dit, det behövdes efter alla mil på vägen Ställplatsen var en ganska ny och  va ren och bra, stod där 1 natt .

3/10 Hälsar på Janet och Sven som ligger på Campingen i Peniscola, efter det kör vi ca. 5 mil till
Camping Torre la Sal 2, fick en fin hörntomt,  Majsan och Hasse har legat där ca 2 veckor kärt återseende med kräftor som vi hade med , och sen en god middag och vin på kvällen, som Majsan och Hasse gjort.

4/10 Då var det på cycklarna och ner till Marknaden i Oropesa del mar, där inhandlades lite av varje, grejor som jag glömt att packa med, typiskt, hem och låg vid polen, mycket fina polområde, på kvällen gorde vi stekt fläsk och löksås .mmm.

Här gottar vi oss


Polområde ganska kallt i vattnet men fint. finns en pol inomhus 28 gr.

I eftermiddag blir det Förvälparty vid polen den stängs idag, lite Sangria m.msöndag 30 september 2012

Tingsryd-Österike-Italien

Söndag 29/9
Vaknade kl. 07,00 vi gick upp åt frukost och va på vägen söderöver kl.08,00 vi är just nu i Oasi Park nere på Italienska Rivieran, Diano Marina,  strax norr om San Remo, vi har kört ca 65 mil idag sista milen ville vi se lite vackert oxå, fast vi lämnat det vackraste av Österike,  och inte bara motorvägar, fast milen rullar.
Här är bra Wireless så därför uppdatering.


En av vägarna Medelhavet nedan


Imorgon blir det förtsättning söderöver mot Frankrike och vidare.

Tingsryd-Österike-Italien

lördag 28/9

Kvällen som jag tycker ska va den bästa med Sigrid och Marina,  Andreas Gabalier och avslutning med Hansi Hintersee, spänningen stiger Rune och Janne ställer sig i kön  kl. 18,00 dom släpper in kl. 18,30 föreställningen är kl. 20,00, gu va folk det väntas att det ikväll blir upp till 137 bussar + alla vi som inte äker bussresa, det stod folk längs tältväggarna vi hasde jättebra platser och såg bra fast lite för långt för att ta bra kort, jag gick fram till scenen när Hansi kom, samma tänkte hälften av folkets damer, menack jag stod ca 7 meter från Hansi, jag var nöjd, efter en jättebra kväll och alla sammanfattningsvis bra artister.


Slutklämmen på fredagen m bl.a Zillertaler


Hansi
Efter en fin avslutning bestämde vi oss att köra till Insbruck och sov där. 

Tingsryd--Österike--Spanien

Godmorgon , står just nu på Mc Donalds och har fri internet.Men blev utslängd funka inte ,

27/9, Kör från Campingen i St Johanne mot Ellmau, vet inte riktigt hus vi ska parkera, kör en sväng mot Alpbach-dalen och orten Alpbach där vi tillbringat många vintrar och även någon gång på sommaren Alpbach har blivit nominerad några år för Österikes vackraste by.Alpbach byn


 Sen körde vi kör upp till festtältet i Ellmau där vi skulle försöka få en parkering till kvällens aktiviteter vi  frågade en parkeringsvakt det var ok, det står även en svensk husbil som oxå ska på Musikfesten, Anita och Jan från Oslarshamn som varit i området i  ca 30 år både vinter som sommar, vi gick tillsammans på kvällen, det var uppskattningsvis ca 107 bussar från olika länder, och tältet tar in ca. 7000 personer.
Uppträdet ikväll var Maja Brunner och Kastelruther Spatzen, jättehärlig kväll-

28/8, är det bra väder solen skiner, vi åker upp på toppen av berget Hartkaiser där är det Musik och lite hantverkare vi tar en stund i solen före lunchen, sen ska Rune gå ända ner med Anita och Janne, men jag tar liften ner,

Kastelruther Spatzen


Anita och Jan


Toppen på Hartkaiser

På väg  ner

Kvällen blev en otrolig stämmning fullt ös från början trodde bitvis att taket skulle lyfta det var Marc Pircher, Systrarna Niederbacher och Die Zillertaler, Bästa kvällen hittills . Väntar på morgondagen och Hansi.
Tingsryd-Österike-Italien-Spanien