lördag 5 mars 2011

Bussutflykt till Etna

Uppehåll i Byn Randezzo

Mariakyrkan i Randezzo

Inne i kyrkan där vi tände 1 ljus

Etna på 1900 meter där vi lunchade

Massor av magma (lava) från Etna

Idag gick en busstur upp till Etna vi startade redan kl.08,00 med dimma nere hos oss inget bra väder sa vi men inget att göra,  Vi va bara 9 st i bussen. Vi gjorde stopp i Byn Randezzo en gammal mysig stad, sen bar det uppför till 1900 meter på Etna där vi höll lunch, men det 0 gradigt där uppe och mycket snö. Efter lunch skulle vi till en nationalpark och en grotta i Alcantara, men efter nattens regn så hade vägen rasat 2 gånger så det blev inte av. Turen var jättefin och vädret blev bra  på ca 700 meters höjd då försvann dimman.
Nu är åter hemma i våra hgusbilar och ska snart äta middag.

Kramizar till Er alla.

torsdag 3 mars 2011

Naxos och Taormina

Gårkvällen blev en liten kvällsrunda ner till Naxos hamn och sen en Pizza jag åt en Siciliansk Pizza, sådär men den gick ner,
Etna på morgonen från husbilen

utsikt över Taormina

utsikt över Naxos där vi bor långt  nere

Taormina

Fin utsikt bakom Fru Andersson

Uppe påCastellets ruin i Taormina
Idag har varit en helt underbar dag kristallklart i luften och blå himmel så det blev en tur på mopparna genom Naxos och upp till Taormina båda ställena är rikemanställe med fina hus, bl.a så har Georg Clouney, James Bond den siste m.fl. hus här dyra märkesaffärer men det blir ju bara fönstershoppa för oss,  massor av hotell Grand och Hilton 5 stjärniga, mycket vacker natur  vilket bilderna förtäljer.
Idag blir det Grill hos Jerkerfot.

onsdag 2 mars 2011

Giardino- Naxos

Godmorgon vi kom igår efter en fasansfull natt med åska och regn , nästan hela natten, knallarna var inte att leka med, så skönhetsömnen blev verkligen störd, vi kom till en  ställplats som heter Holiday Sun och ligger nära Naxos och Taormina, härifrån ser vi Vulkanen Etna som är snöklädd på toppen med en rökpelare, imponerande.
Vi kommer att stanna här för att utforska Naxos och Taormina som ska va stora turistplatser med stora och lyxiga hotell som Hilton .m.m. Filmstjärnor ska ha sina sommarbostäder här, fina shopping-gator, så det blir att utforska och fönsterhandla.
När vi vaknade idag sken solen och helt blå himmel även igår eftermiddag satt vi ute i solen.
Jag kommer att ta några bilder framöver.Det blir inte Etnas topp idag.
Vi mår bra alla.
Kramizar till er alla.
En liten syn av Etna

Hemmakokt apelsinmarmelad idag

måndag 28 februari 2011

Catania

Vi har lämnat vår camping Luminoso iCroc Camerina en helt underbar camping, ren och mycket trevliga ägare, vi har redan kostaterat att vi inte kommer att hitta en sån fin till.
Vi har varit en liten sväng i Syracusa där Lucia föddes enlit sägen. Vädret är inte så bra.
Vi är just nu på Camåing Jonio skulle vara stor och fin men ack,ack dessa Italienska campingara vi har nog för stora krav.
Vi ska sikta in osspå Vulknen Etna imorgon.
Vi mår bra.
Orten Syracusa från en regnig framruta, det stavas olika

söndag 27 februari 2011

Solig Söndag

Efter regn  kommer solsken, så säger ett ordspråk och så är det idag, gårdagen va regn och åter regn, verkligen deppigt, men idag sken solen och märk väl att det stämmer efter väderprognosen.
Ska vi tro på den i fortsättningen så ska det komma regn i 3 dagar, så just nu hoppas vi att prognosen inte stämmer.
I morse så kom ägaren med ett grönsaksfat till alla på campingen, vilken fin chest.
Majsan och jag har suttit på stranden idag och det kom 4 hästar med ryttare som red men dom va inte snälla vid hästarna  dom piskade dom för att få upp farten,tror att det är sågana hästar dom tävlar mot andra, men FY så gör man inte mot djur, tyckte vi och andra med oss.
Svensk Sill-lunch

Skål

Chefens Grönsaksfat

Kapplöpningen på stranden