lördag 10 november 2012

SPANIEN-TINGSRYD

Fredag  9/11. Ja så var denna dag till ända var ute och cycklade ner till Mercandona och handlade räkor till kvällen och givetvis en liten runda till Cinaaffären, lite småskit blev det, vi har väntat på killen som ska sätta en folie på vår bilruta så vi kan dra lite norröver till.
Men vi är ju i Spanien och det kan ta lite tid, ingen kom men hoppas på morgondagen. Kvällen var lugn och skön.


Mjölkiga rutan


San Fulencio ställplats
 Lördag 10/11 Solen lyser det är jätteskönt den lampan har inte varit framme på ett tag, vore skönt om den ville lysa några dagar innan vi lämnar dom sydliga nejderna mot kallare väder, det är marknad precis utanför där vi bor, det får bli en sväng och köpa apelsiner till morgonjuicen .

torsdag 8 november 2012

SPANIEN-TINGSRYD

Ja den fritterade camenberten blev bra igår-kväll.

Torsdag 8/11
 Ja då har hemfärden börjat, vi startade med ett bad i den goa polen på Campingen Madriles, vi sa hej till Jerkefots som ska dra söderöver och vi norrut. Dagen började bra, men slutade illa, vi har haft inbrottsförsök i vår bil, utanför Mercandona i La Marina, var inne och handlade lite mat max 10 minuter, när vi kom ut såg vi inget, men när jag skulle sätta mig i förarsätet så var sidorutan helt gråsprängd, en mindre chock. men va göra ? tur att vi har 2-glasfönster den inre hade inte gått sönder, men vi körde så småningom, funderade om från Camping trill ställplats bara 5 min från affären,och åkte till Camperpark  San  Fulgencio, ägaren en Argentinare helt underbar,ställer upp till tusen det kommer hit en kille imorgon han ska sätta en transparent grej. och inte nog med det så kommer en spanskreggad bil med ett engelskt par utanför staketet till ställplatsen och sa att dom såg det hela , en j....la Yngling på ca 20 år vit jacka gick med en mobil, och kolla, tar en sten och kastar på rutan, inte bara en gång utan 2 ggr. Engelsmannen visade sig. då kom en bil o plocka upp ynglingen, det engelska paret springer in i affären och ber dom ringa polisen, och dom har kört omkring här, tänk att det finns så omtänksamma människor, även kör hit på ställplatsen och letar efter oss. Finns bara ett ord Stort Tack för människor som bryr sig.
Nu har vi ätit och druckit gott, det är många svenskar här, satt ute men blåste lite och hela 17 gr. nu kl. 21,50, så alla undrade och ville ha reda på vad som hänt, så numera kommer vi inte att handla båda två utan en stannar i bilen. Var rädda om ER.


onsdag 7 november 2012

Tingsryd-Österike-Spanien

Ja som sagt gårdagen blev det en tur ner till Mazarron för att shoppa lite, det blev någon kasse ( inte kläder), sen körde vi hem det blev regn resten av dagen och kvällen, mat hos Våra vänner och en spader.

Onsdag 7/11. Vaknade normalt vid 07,30 och det var 15,5 gr. och det pladdrade på taket, regn ,regn, ja vad gör man bara att gilla, vi gick bort till inomhuspolen och simmade lite det är ju varmt där, sen blir det väl att  (chilla lite som barnbarnen säger ) vi har starka tankar på att lämna denna camping imorgon, det blir Camping La Marina, några dagar, nära Alicante, vi ska inhandla lite saker där innan vi drar norröver och sen så har dom ett jättefint Spa som vi kan nyttja lite innan baden försvinner.
Jag ska ha maten idag ? tror det blir lite mos och korv, ska försöka mig på Fritterad Camenbert till dessert.

tisdag 6 november 2012

Tingsryd-Österike-Spanien

Måndag den 5/11 Solen skiner och 17,0 gr det blev  tvättdag både för Jerkefots och vi, jag började dagen med  inomhus-simmning före frukost och simmade 6 längder, skönt sen blev det frukost, vi var lite trötta allihop efter Söndagens utemiddag och dricka.
Tvätten blev torr och sen middag,lite avslutning med kortspel tidigt i säng.

Tisdag 6/11, Vakna tidigt och som lovat regn inatt och 16 gr på morgonen, väderprognosen  spår regn i 3 dagar inget roligt, men vi funderar på att ta loss 1 husbil och köra lite för dagen.


Tvättbjörnen sover efter lite simmning


eftermiddagskaffe med tillbehör, hur ser du ut Hasse, nyvaken ?


måndag 5 november 2012

Tingsryd-Österike-Spanien

Fredag 2/11.  Vaknade tidigt idag och vi är kvar på Mazarron Camping i Bolnuevos, kanonväder och 20 gr. i skuggan vid kl 12,00 det blev stranden en stund men havet för kallt att bada i.
Vi bestämde att gå till Elliots och äta, kanongott.

Lördag 3/11. Vi åker ifrån  Mazarron Camping och lämnar alla flugor som var en plåga dom sista dagarna, våra grannar på campingen gav oss ett tips om Camping Los Madriles ACSI Camping med saltvatten i polerna och minst 28 gr. vatten, men vi gjorde en liten tur med bilen bort mot Aquillas och kollade läget där men det stod några fricampare nermot stranden, sen så handlade vi lite ,  Vi checkade in på Camping Los Madrilles sen blev det bad på seneftermiddagen det var verkligen salt vatten och varmt så Rune gick i självmant ( inte illa ) det ska va väldigt bra för kroppen med detta salta vatten kanonskönt och sen det blev musslor och krabba till kvällen, sen sov vi gott. Kordinator  N.37,34,41   W 1,11,47

Söndag 4/11 . Idag är det marknad  nere i Mazarron , vi tog husbilen ner för campingen  ligger någon mil ifrån Mazarron, där kom Majsan och Hasse som skulle sluta upp på campingen, lite småfynd blev det, åter till campingen sen badade vi och bestämde att vi cycklar ner till den lilla byn Isla Plana och som vanligt så är vi tidigt ute och inget öppet dom öppnade först 19,30, så det blev en liten förfriskning innan, åt gott och cycklade hem och avslutade kvällen med lite kortspel.
Vi hade läst att dom tömde polerna varje kväll och tväddade dom sen fylls polerna under natten trodde inte riktigt på det men vi gick dit innan sängliggande och Jo den stora polen var helt tom och det gick en gubbe där och spolade rent, (otroligt) varje kväll.


Som i döda Havet


Poserande tjejer vid Isla Plana


Hela polen tömd