lördag 28 september 2013

Tyskland --Spanien 2013

Ja det händer inte så mycket mer än bada och krypa in i skuggan, värmen håller i sig 30+ det börjar bli lite jobbigt, igår fredag den 27 sept så mulnade till lite vi hoppades på lite regn .

Regnet ( några stänk ) kom inatt men inte så att det blötte ner allting, idag Fredag den 28/9 kommer Majsan och Hasse hit till Mazarron efter att ha legat på Torre La Sal, ca 40 mil norröver, då står kortspel på menyn.

Imorgon är det marknad nere i byn så då bär det dit. Annars så får vi se hur länge vin stannar kvar här vi har planer på att besöka Los Madrilles med sina salta pooler som dom tömmer varje kväll och fyllda med nytt vatten på morgonen och håller 28-30 gr, helt otroligt, det ligger inte så långt härifrån imorgon har vi legat stilla här i Mazarron 1 vecka.

Ha det fint önskar
Birgitta & Rune

måndag 23 september 2013

Tyskland --Spanien

21/9  Är kvar på San Antonio i Altea, ska gå på Fiestan ikväll, idag tvätta vi bilen men det var svettigt termometern låg på bordet i solen den stod på 43 gr.
Vi tog en taxi upp till Altea gamla stan där paraderna skulle gå, gatorna var avstängda och plaststolar uppradade längs trottoarerna helt sjukt så mycket folk, men häftigt vi hade tänkt äta först det skulle börja först kl. 20,00 men få tag i en restaurang med ledigt bord tycktes omöjligt, men vi hittade ett litet bord på en blandning av Cafè och smårätter det fick bli en Bocadilius  en typ varm macka med godsaker emellan och öl. Sen började spektaklet trummor orkestrar och en massa otroligt fina dräkter vi hörde talas om att vissa kostade flera tusen Euro.
 
  

22/9. Söndag vi åker lite sent idag målet är Campingen i Bolnuevo Playa Mazarron fick en kanonplats nr 309, vi är just nu 4 svenska bilar som står på raken, en ska lämna idag för Furengirola för att komma hem till Sverige i Mars nästa år , några som vi som inte pallar så länge.
Idag blir det stranden. såg på kartan i receptionen att det skulle bli några grader varmare i veckan, det är så bra som det är,  varmt nog med över 30 gr  och 28 gr i havet.
Igår, söndag, var det marknad nere i Mazarron som vi missade men det kommer fler.

en liten del