lördag 29 oktober 2011

29 okt 2011

26 okt .  Vaknade till en jättekall morgon bara 4,5 gr,vi kör från Autun mot Dijon i Frankrike en mycket fin väg med en kanon natur, vi trodde inte Franska landsbygden va så ren och vacker med mycket berg och dalar vi kör mot Nancy ocg vidare norrut hittade en ställplats i Lunewille.

27 okt. Vaknade åter till en kall morgon kl. 08,00 4 gr, I Lunewille finns en millitär kyrkogård dit körde vi det låg både kända och okända från kriget 3715 soldater låg där .man får en liten rysning.Sen körde vi till Saint - Louise de Arzvillau där dom lyfter båtar över land till en sluss, men tyvärr så stände dom den 24 okt, men vi fick en liten aning hur det fungerar. Vi fortsätter mot Trier och Mosel i Tyskland låg på en ställplats
Mehring del Mosel. Åt en snitzel med gorgonsolasås vi höll på trlla av stolarna de var de största snitzlarna vi sett blev mätt bara jag såg den men jag kunde åta ca. 1/3 del det gick bara inte nu är man ju i Tyskland och deras portioner är ju stora men denna var bara den största, men god i smaken. Vi sov gott-

28 okt.Idag lite varmare på morgonen 7,5 gr, men dagen blev jättefin vi kör hela moseldalen den är ju bara så vacker mycket husbilar, skulle till Koblenz Camping som vi legat på många gånger men även där otur dom  hade precis stängt den för säsongen så det blev att leta ställplats men nu i Rehndalen hittade Yachhafen Neuwied precis nere vid floden bra plats, sov gott.

29 okt Idag är vi i Bremen hade täckt bara till Greven men tog några mil till, här är nu kl. 20,15,  15,5 gr.
det blir väl Burg imorgon och Heiligenhafen,  vi får se.

Monument från KrigskyrkogårdenBåtliften


Mosel


Mosel
  

tisdag 25 oktober 2011

25 oktober 2011

Efter en fin tur hittade vi en ACSI Camping med Hollänska ägare sisådär men vi fick fri internet och lite billigare han stänger till helgen, så nu är vi här och ätit gott och ett glas vin så snart blir det liggdax för vidare färd norrut imorgon, Borta bra men hemma bäst.
Vi mår bra förrutom lite krämpor och kalla fötter, här är höst, just nu kl. 21,15, 10,5 gr.

23-24 okt 2011

kl. 08,00 16,5 gr.Idag kör vi  mot Barcelona, mulit väder  vi kör N340 en fantastig fin väg längst med kusten hittade en fin ställplats i  Playa De Aro där tillbringade vi natten med ösregn och åska .

24 okt. kör mot Franska gränsen passerar den kl.13,30, med ett litet stopp men det är ju lite svårt att få sko på sig och gå så detta stopp blev billigt.
Kör A75 mot Clermont Ferrand och den stora bron ska va något med Europas största bro fasinerande fick inte plats på ställplatsen i Millau så vi stod 9 st på gatan utanför. Regn igen. lite bilder på bron och naturen i Millau   mycket fint i skiftande höstfärger, molnen nedanför. 

Lördag 22 okt

Vi körde genom Valencia mot Peniscola  idag foten värker fortfarande Rune fick syn på ett Hospital DeLa Plana i Villa-Real nu går vi in, ett riktigt Spanskt sjukhus ingen kunde engelska vid inskrivningen men sen komen läkare som kunde engelska det blev röntgen och den 3.je tån var bruten, helt av låg snett , frågan var hur länge stannar ni här? vi ska till  Peniscola idag, då fick det bli teipade tår, isbandage och salva för blodproppar, vilken service kostade inget och allt gick på 1,5 timme, skadu bli sjuk så bli det Spanien.

Ingen Shopping på någon vecka
Vi kom till Peniscola och Majsan o Hasse var där, samt några andra trevliga kompisar, Majsan o Hasse skulle på lokal så vi gick  med  och åt det blev skjuts på Runes cyckel det gick bra, vi avslutade kvällen med kramar för Majsan o Hasse kör en annan väg hemåt.

20-21 okt 2011 Santa Pola

Denna dag är det 18 gr kl.08,30, solen skiner, vi bestämde att vi skulle stanna några dagar på Bahia Camping, vi tog ut cycklarna och cycklade ner till byn, det var jättehärligt, men ställplatsen som vi stått på i Santa Pola ett antal gånger tidigare är en ren byggarbetsplats skall bli hus, men Playan är kvar.

Rune besiktigar Playan


Ställplatsen idag
 Efter cyckelturen åkte vi till campingen slappa sen skulle vi åka till en bazar 200 meter från campingen, shoppade lite sen hem för middag, men jag som vanligt klumpig stannade med cyckeln och då hände det som inte får hända IGEN jag tappade balansen och trillade slog min fot och lite till, men kvickt upp " såg nån mig " Rune arg och rädd va f.n gör du. men kom upp och haltade hem ont som f...n i foten.
Mat och lite vin sen i säng. mardrömsnatt foten bultade.
Vi åkte ifrån Campingen dagen därpå kändes lite bättre men såg inte bra ut, vi körde från Santa Pola mot Valencia hamnade på en camping 6 km före Valencia.