fredag 5 april 2013

Juliandorp aan Zee

Ja efter 1 natt på Wintrich ställplats vid Mosel så kom Våra Carthago-Vänner som legat vid Utrisch ställplats och undrade om vi skulle stanna där längre men , vi hade bestämt att köra vidare längs Mosel, det finns ju så mycket ställplatser och campingar väldigt nära varandra, vi stannade på en ställplats som heter Minheim, solen sken vi satt ute från kl. 14,00 och vi grillade på kvällen, jätteskönt ställplatserna är jättefina med el och tömning och el, ganska många husbilar är ute.


Vi stannade bara 1 natt för vidare körning in i Belgien, det blev inte så, utan en natt i Echternacherbruck som ligger precis vid gränsen till Luxemburg bara en liten flodådra mellan campingen och Luxenburg, där blev det Lammstek på kvällen som våra vänner tillagade. Vi satt ute nästan hela eftermiddagen det var sol och ganska varmt om man satt i lä.

Killarna började att tvätta av husbilarna , vaknade på morgonen , åter mulet och det kom några små snöflingor, dä körde vi in i Belgien en sväng men hamnade i Aachen på en ställplats som vi trodde låg i Belgien men det tillhörde Tyskland. Kanin på menyn , mmmm.

Idag den 4 April har vi kommit till en ställplats 8 km från Keukenhof, Blomsterparken i Holland, dit ska vi imorgon och se alla tulpanerna och många andra blommor, det finns inga tulpaner ute på slätterna det har varit för kallt men dom är på gång att sticka upp.

5 April .Ja dagen tillbringade vi att köra till Keukenhof med förväntan att det var mycket blommor där, men ack, som ute på fälten så var det inte så mycket utomhus, vi fick se många och fina tulpaner i alla storlekar och färger inne i Orangerierna, det var ca. 2 timmar vi var där, sen åkte vi och letade mataffärer, men så svårt att hitta här och vi har ju svårt att köra in i samhällena med husbilen vi är lite stora i lilleputtlandet.

Mosel en bra dag


Koblenz på morgonen när vi kommit ner till Rhen-Mosel


En stolt herre (kompisarnas hund ) Portugisigs Vattenhund.

Ska försöka ladda över lite blomsterbilder senare.


måndag 1 april 2013

Wintrich

Godmorgon Vänner, efter Koblenz så körde vi ner till Cocham och campingen där , vi stötte då ihop med Carthagovännerna som ringde och sa var dom var.
Vi åt gemensam Påskbuffè ihop med allt va där innehåller, vädret har inte varit skönt ganska kallt och lite snöflingor, inget grillväder, så det blev 2 nätter sen körde vi mot Trier och stannade på ställplatsen Wintrich där har vi legat tidigare, bra och billigt 8 euro inkl el och Wi-Fi.

Nu på morgonen skiner solen och vi hade tänkt köra mot Minheim och Trier, då dök våra Påskvänner Göte och Yvonne hit och tittade men dom ska vidare mot Manheim och närmare gränsen mot Belgien.
Vi får se vilken väg kör vi pratade om Belgien och Holland tillbaka men vädret får avgöra.

Ha det så gott tills nästa uppdatering